Takhle dobrý zelný salát jsem nikde jinde nejedla. Špekulovala jsem, čím to je – a hodně mě překvapilo řešení. Inspirovala mě kamarádka, Káťa Fragnerová, gastronomická poradkyně! Není totiž zelný salát jako zelný salát! Tenhle mi chutnal opravdu móóóc, a hlavně je to strašně rychlý a šíleně jednoduchý! K němu můžete přidat jakoukoli bílkovinu – já v tomhle receptu zvolila krkovici, za prvé) protože jsem v udržovací fázi – a za druhé) protože jsem měla za sebou 20 kilometrový výlet a před očima jsem měla prostě jenom tu pěkně prorostlou krkovičku. Vy ale v přísné fázi můžete zvolit libovou vepřovou panenku, kuře, rybu, hlívu ústřičnou atd.
Budete potřebovat
- 1 porci bílého zelí (cca 150g)
- sůl
- vinný ocet
- kvalitní olivový olej, za studena lisovaný
- 1 porce bílkoviny, ideálně libového masa (já jsem si tady dovolila použít krkovici, protože jsem již ve 4. fázi)
- řecké koření na vepřové souvlaki (ale můžete použít jakékoi jiné své oblíbené koření)
- sůl, pepř
Postup
- Zelí pokrájejte na tenké plátky.
- Osolte a dobře promačkejte rukama, a nechte pár minut odpočinout, aby pustilo šťávu – tohle je velmi důležité, aby ten zelný salát byl opravdu tak super jemný a lahodný, jak popisuji.
- Dochuťte vinným octem a kvalitním olivovým olejem – podle toho, jak vám to chutná.
- Servírujte k jakékoli bílkovině. Maso jsem naložila na hodinku do oleje se solí a s kořením na souvlaki a poté opekla na pánvi
Dobrou chuť s metabolic balance®!
Zajímají vás naše KURZY VAŘENÍ PODLE METABOLIC BALANCE®. Tak termíny najdete tady>>