Výborná nepečená delikatesa s chutí pravého mandlového marcipánu a blahodárného působení zeleného ječmene. Vanilkovo-smetanová originální chuť, která překvapí! Neobvyklá kombinace zdravých ingrediencí a kouzelných chutí… Dezert nebo vánoční cukroví ke kávě či čaji
Ingredience
- 2 hrnky mandlí – rozmixovaných nebo rozemletých na jemnou mouku
- 1 hrnek strouaného bio kokosu – rozmixovaného nebo rozemletého na jemnou mouku
- na doslazení chuti: 5 – 6 datlí, nebo agáve sirup či med dle chuti (cca 1/2 hrnku)
- 3 pol. lžíce zeleného ječmene od GW
- pár lžic na drobno nasekaných dýňových semínek na obalení kuliček (ale nemusí být, já je zrovna doma neměla, tak recept vzikal bez nich)
Postup
Nejprve v dobrém mixéru pomixujte nebo umelte na mouku mandle, potom kokos.
Dále dobře rozmixujte datle, aby vznikla lepivá hmota, kterou smíchejte dohromady buď v mixéru nebo v míse se všemi zbývajícími ingrediencemi, kromě dýňových semínek. Místo datlí můžete použít pro doslazení agáve sirup.
Až získá těsto vhodnou konzistenci, vyválejte z něj koule. Ty obalte v drcených nebo mletých dýňových semínkách. (není nutné).
Koule vydrží v lednici několik týdnů..
TIP
Když mandle a kokos umelete tolik, že pustí trochu tuku, budou kuličky lehce krémové. Když je umixujete jen na mouku, budou sušší, ale stejně dobré viagra generika online kaufen deutschland..
Recept jsem vyzkoušela na kurz s Petrou Slabou (rawstlinka.cz)