Tento vynikající sendvič si můžete připravit do práce nebo na výlet do krabičky.
Doba přípravy 15 min.
INGREDIENCE
na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž ve vašem osobním plánu)!
- 150g tuňáka ve vlastní šťávě
- ½ avokáda
- 50g rukoly
- 1 jarní cibulka
- ½ stroužku česneku
- 5 černých oliv
- 5 kapary
- 1 PL olivového oelje
- Černý pepř, kamenná sůl,,špetka chilli
- 2 listy hlávkového salátu
- 2 plátky celozrnného žitného chleba
POSTUP
Rozmixujte tuňáka, avokádo, jarní cibulku, olivy, kapary.
Česnek nakrájejte nadrobno. Dochuťte pepřem, solí, chilli a česnekem.
Omyjte salátové listy a osušte. Umístěte lisy salátu na krajíc chleba a potřete je tuňákovou pastou. Druhým listem pomazánku přikryjte a mírně přitiskněte.
Přiložte druhý krajíc chleba navrch a mírně přitiskněte.
Tento vynikající sendvič si můžete připravit do práce nebo na výlet do krabičky.
Začněte jídlo ochutnáním tuňákové pomazánky (pravidlo: první do úst sousto bílkoviny!)
TIP
Pomazánka by měla být hustá, aby dobře držela na chlebu. Aby salátové listy z chleba neklouzaly, stačí plátek chleba mírně pokapat vodou.
Dobrou chuť s metabolic balance…