Dnešní recept se nese opět v duchu rybičkových pomazánek. S každou rybkou přichází jiná příchuť. Baví mě to. Dnes přišel na řadu tuňák ve vlastní šťávě a na místo másla a tvarohu opět moje oblíbené, pojivé avokádo. Rychlý, snadný, chutný, metabolicky vstřícný recept – mňam!
Potřebujete
- 1 porci tuňáka ve vl. šťávě
- 1 porci avokáda
- zelená jarní cibulka na dochucení a na ozdobu (kdo nemáte v seznamu potravin cibuli, můžete ji např. nahradit na jemno nakrájeným pórkem)
- 1 pol. lžíce bio jabl. octa
- sůl, pepř dle chuti
- 1 pol. lžíce oblíbeného kvalitního oleje
- máte-li rádi česnek, přidejte i česnek (já to mám raději bez něj)
Postup
- Tuňáka a avokádo pomixujte na jemnou pomazánku (tyčový mixée stačí).
- Ochuťe jabl. octem, solí a pepřem.
- Vmíchejte na drobno nakrájenou cibulku (nebo pórek).
- Podávejte na žitném chlebíku, posypte troškou jarní cibulky nebo pórku a nebo jen perželkou či jinými zelenými bylinkami.
- Protože je na 1 plátek chleba pomazánky celkem hodně, snědla jsme zbytek samostatně, „jen tak“ -a vůbec to nebylo špatný!
Tip
Pomazánku můžete vytvářet třeba z uzeného lososa, nebo ze sardinek, a nebo také z vajíček či z drůbeže (ve všech zmiňovaných variantách je vynikající). Vřele doporučuji „pomazánkovat„.
Dobrou chuť s programem metabolic balance®
Recepty pro zdravý metabolizmus, štíhlé tělo a extra energii