Rychlé, snadné, do krabičky, na cesty i do práce… Uzené tofu má v tomto salátku salámovou chuť. Salát chutná lahůdkově, obsahuje pouze samé přirozené potraviny…
Ingredience
- 1 porce uzeného nebo bylinkového tofu (cca 80 – 100g)
- 1 porce zeleniny: zelená cibulka, paprika, 1/2 rajčátka, okurka, … nebo jiný mix zeleniny dle vašeho plánu v doporučené gramáži (cca 130 – 150g)
- tofunéza (koupíte ji v prodejne zdravé výživy nebo si ji připravte sami doma – rozmixujte přírodní tofu s vodou, jabl. octem, solí a 1 čl hrubozrnné hořčice na hladkou tofunézu)
- sůl, jablečný ocet, olivový olej – na dochucení
- bazalka na ozdobu i dochucení
Postup
Tofu a zeleninu nakrájejte na kostičky.
Tofunézu smíchjete se solí, jabl. octem, 1 čl hrubozrnné bio hořčice a promíchejte se salátem.
Poté dochuťte solo, jabl. octem a olivovým olejem.
Pokud chcete, přidejte si k salátu 1 – 2 plátky žitného chleba.
Já ho nevyužívám, protože na něj již nemám chuť a bez něj lépe udržuji svoji optimální váhu.
Salát nechte chvíli odležet a užijte se fakt dobrotu!
Vhodné do krabičky, na cesty nebo do práce.
Dobrou chuť s metabolic balance!