Aby tofu chutnalo, musí se dobře okořenit, namarinovat, dochutit. Výhoda jeho neutrální „nijaké“ chuti je právě ta, že si ho můžeme dochutit opravdu na milion způsobů. Dnes se s vámi podělím o další recept z našeho kurzu vaření Tofu párty, který vás překvapí. Vypadá a chutná skoro jako míchaná vajíčka.
Budete potřebovat
- 1 porce přírodního tofu (cca 100g)
- listový špenát (cca 150g)
- 1 lžíce nakrájené cibule
- 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru (nemusí být)
- 1⁄2 lžičky kari koření, sůl, pepř, 1⁄2 lžičky kurkumy, muškátový oříšek, pažitka
- černá sůl (koupíte třeba zde>>)
- trošku zeleninového bujonu/ vývaru na podlití (používám tento>>))
- Ghí nebo olej
Postup
Tofu nastrouháme. Smícháme s kořením, nastrouhaným zázvorem, kurkumou, opepříme a osolíme černou solí, která má výraznou chutí po vajíčkách (pokud ji nemáte, nevadí, můžete použít tu obyčejnou).
Špenát opláchneme, pokrájíme na menší kousky, mírně podlijeme zeleninovým bujonem a podusíme do zavadnutí. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané tofu a mícháme až vznikne hmota podobná míchaným vajíčkům. Přidáme nakrájenou pažitku.
Tofu servírujeme na špenátových listech s plátkem žitného chleba.
Tip
Místo špenátu je možné použít třeba mangold.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.