Tak tohle je velmi zajímavá chuťová kombinace. Recept pochází z našich kurzů zdravého vaření podle principů Metabolic Balance®, z dílny kolegyně Irenky Honzákové, spoluautorky Metabolické kuchařky a je vhodný pro hubnutí, nastartování metabolizmu a podporu celkového zdraví. Jídlo je hotové za chvilku a je vhodné i pro přísnou redukční a úpravnou fázi pro klienty, kteří vlastní svůj jídelní plán Metabolic Balance®. Stačit vám bude jenom pár ingrediencí. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Co budete potřebovat za suroviny?
Pro ty z vás, kteří nemáte svůj osobní jídelní plán Metabolic Balance®, vypracovaný na základě vašich laboratorních hodnot , použijte v závorce uvedené doporučené gramáže
- 1 porce zeleniny: špenát, mrkev (cca 130-160g)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce cibule nebo šalotky
- 1 porce sýru Kaškaval (cca 80-110g)
- zeleninový bujon (nemusí být) nebo sůl
Postup a příprava
- Sýr nakrájejte na kostky.
- Mrkev uvařte v zeleninovém bujonu aldente nebo v osolené vodě.
- Čerstvý špenát spařte horkou vodou a osolte.
- Cibuli nakrájejte ne úplně nadrobno a opečte na pánvi.
- Přidejte špenát, mrkev na krájenou na kolečka, promíchejte a vmíchejte polovinu sýra.
- Servírujte na talíři a posypte druhou polovinou sýra.
Tip
Sýry zahřátím pustí mléčnou vodu, tak ho moc neprohřívejte.
Doplňte celozrnným žitným chlebem (pro celiaky je vhodný chléb z celozrnné rýžové mouky a nebo raději nic).