Budete potřebovat
(Na 1 porci)
- 1 porce zeleniny (cca 150g): červená cibule (nakrájená na měsíčky), mrkev (nakrájená na kolečka), brokolice (rozdělená na růžičky)
- 1 porce tofu: cca 100g marinovaného tofu nakrájeného na kostky (hotový výrobek, např. od firmy Sunfood),
- 2 lžíce sezamového biooleje,
- 1 lžíce panenského olivového biooleje,
- 1 lžička celozrnné biohořčice,
- 1 lžička citronové šťávy, nebo jabl. octa
- 1 lžíce biomedu (ve 4. fázi)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti
Postup
- Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a vložte pařáček. Na něm pod pokličkou 5–7 minut vařte cibuli.
- Pak přidejte mrkev a asi po 4 minutách brokolici.
- Cibule by měla být uvařená úplně doměkka, bude příjemně nasládlá. Brokolice ale musí zůstat zelená.
- Mezitím si opečte na oleji kostky marinovaného tofu.
- Do misky vložte všechny suroviny na zálivku a prošlehejte je dohusta a dokrémova.
- Teplou zeleninu posypte opečeným tofu a polijte zbylou hořčičnou zálivkou.
Jezte chytře s Metabolic Balance, zhubněte a omládněte!