Budete potřebovat

(Na 1 porci)

  • 1 porce zeleniny (cca 150g): červená cibule (nakrájená na měsíčky), mrkev (nakrájená na kolečka), brokolice (rozdělená na růžičky)
  • 1 porce tofu: cca 100g marinovaného tofu nakrájeného na kostky (hotový výrobek, např. od firmy Sunfood),
  • 2 lžíce sezamového biooleje,

Na marinádu: 
  • 1 lžíce panenského olivového biooleje,
  • 1 lžička celozrnné biohořčice,
  • 1 lžička citronové šťávy, nebo jabl. octa
  • 1 lžíce biomedu (ve 4. fázi)
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti

Postup

  • Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a vložte pařáček. Na něm pod pokličkou 5–7 minut vařte cibuli.
  • Pak přidejte mrkev a asi po 4 minutách brokolici.
  • Cibule by měla být uvařená úplně doměkka, bude příjemně nasládlá. Brokolice ale musí zůstat zelená.
  • Mezitím si opečte na oleji kostky marinovaného tofu.
  • Do misky vložte všechny suroviny na zálivku a prošlehejte je dohusta a dokrémova.
  • Teplou zeleninu posypte opečeným tofu a polijte zbylou hořčičnou zálivkou.

 Jezte chytře s Metabolic Balance, zhubněte a omládněte!

Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu

Teplý salát z napařované zeleniny a marinovaného tofu