Jestli jste, stejně jako já vášnivými houbaři, pak si nejspíše také myslíte, že víte o houbách a jejich přípravě v kuchyni vše. Snad, abyste si to ověřili, přihlásíte se na kurz, ve kterém se připravuje hlíva a shiitake. A po celou dobu zíráte, co všechno se ještě dá objevit. Ve velmi příjemné kuchyni pod laskavým dohledem Ireny a Báry se čaruje s houbami.
Zajímavá byla zkušenost s žitným těstem, které je zdravé, ale méně zkušeným kuchařkám se trochu vzpírá. Zjistíte, že žitné těsto zvládne i nemotora, že je vynikající na zdravé a navíc super chutné tortilly plněné zeleninou a grilovanými houbami. Dokonce, že z něj připravíte i výbornou pizzu, nebo chleba s pikantní pomazánkou z hub a avokáda. Všechno to testujete na vlastní chuťové pohárky hned na místě. Tak zdravě a dobře jsem se už dlouho nepřejedla! Teď veškeré načerpané zkušenosti začínám zkoušet na rodině. Právě vyrážím nakoupit ingredience na polévku a tortilly a uvažuji o nákupu substátu, ze kterého si mohu vypěstovat houby doma. No řekněte, jestli mě ty houby neomámily.
Daniela Brůhová