Nevíte co vše vymyslet s ovesnými vločkami? Inspirujte se těmito skvělými sušenkami. Mléko použijte podle plánu, může být kravské, kozí, ovčí, sojové nebo rostlinné.
Ingredience na sušenky z ovesných vloček s malinami (nebo jiným druhem ovoce)
- 1 porce ovesných vloček (1 porce = cca 30 – 50 g)
- na špičku nože prášku do pečiva nebo jelké sody
- špetka soli, porce mléka
- porce malin (nebo jiného druhu ovoce dle plánu MB)
Postup
Vločky namixujte v mixéru na jemnou moučku (nebo si můžete koupit ve zdravé výživě ovesnou mouku). Přidejte prášek do pečiva a sůl.
2/3 mléka uveďte do varu a horké zamíchejte do mletých vloček. Vzniklé těsto by se mělo dát formovat, ale mělo by zůstat lepkavé.
Troubu předehřejte na 175 C (horkovzdušná 155 C, plyn stupeň 2-3). Plech vyložíme pečícím papírem.
Lžící tvoříme z těsta malé hromádky a zmáčkneme na placičku. Do středu umístěte malinu (ovoce je někdy lepší zamíchat přímo do těsta. Sušenky pečte zhruba 20 minut.
Zbytek mléka vypijeme před jídlem jako bílkovinu!
TIP
Vychladlé sušenky vydrží v plechové nádobě až 2 týdny!
Možno připravit i ze sojového či jiného mléka!
Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!