Lahodný sojový jogurt s jemnou máslovou chutí exotické papájy je opravdový luxus mezi snídaněmi. Kdo nemá rád sojový jogurt nebo pro něj v rámci jeho metabolického „nastavení“ není vhodnou potravinou, může ho vyměnit za jogurt ovčí, kozí nebo i od kravičky (vybírejte jogurty s min. 3,5 % tuku).
Ingredince
- porce sojového nebo jiného jogurtu (cca 200g)
- 1/2 vanilkového lusku (není nutné) – mám moc ráda vanolkovou vůni a chuť v jogurtu, navíc k papáje se moc hodí
- porce zralé papájy (cca 180g) nakrájené na jemné kostičky
Postup
Rozpulte podélně nožem vanilkový lusk a dřeň nožem vydlabejte do jogurtu – zamíchejte. Vůně pravé vanilky totiž nelze nahradit žádným „umělým vanilkovým cukrem“, tedy se naučtě používat skutečné, pravé koření.
Vrstvěte do servírovací misky nebo skleničky. Užijte si efekt pro oči. Uvidíte, že i tento vjem má velký vliv a pocit sytosti. Nezapomeňte dát do úst nejprve 2 – 3 lžičky samotného jogurtu.
Vynikjaící papáju koupíte např. na www.freshbedyky.cz nebo v Kunratické stodole (má stánek v nákupním centru Chodov a Černý Most).
Užívejte si dobrot s metabolic balance