Tato inspirující snídaně ze semínkové směsi vás překvapí svoji skvělou chutí …
INGREDIENCE
na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž dle vašeho osobního plánu)!
- 10 čl semínkové směsi (5 čl slunečnicových semínek & 5 čl dýňových semínek)
- 100g zeleného čerstvého chřestu nebo jiné vhodné zeleniny
- 50g jarní cibulka
- 2 čl řepkového oleje
- Himalájská sůl, pepř
- 1 svazek zelené petrželky
- 1 čl oleje z meruňkových jader (nemusí být)
POSTUP
Na rozehřáté pánvi potřené troškou řepkového oleje opražte semínkovou směs a na kostičky nakrájený plátek
celozrnného žitného chleba. Přendejte směs na talíř a dejte stranou.
Chřest umyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky i s jarní cibulkou.
Přidejte na pánev 1 čl řepkového oleje a osmahněte na něm chřest a cibulku. Dochuťte solí a pepřem.
Připravte zeleninu na talíř a posypte opraženou semínkovou směsí.
Ozdobte listy petrželky a zakápněte meruňkovým olejem.
Začněte jídlo semínkovou směsí (pravidlo: první do úst vždy 1 – 2 sousta bílkoviny!)
TIP
Místo semínkové směsi můžete použít i MANDELÁDU (mix mandlových a slunečnicových semínek).
Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny… nebojte se experimentovat J!
Dobrou chuť s metabolic balance…
Recept i fotografie použity z knihy metabolic balance – Leichter genießen
autor: Dr. Med. Wolf Funfack & Bernd Meyer