Znáte to? Když se řekne slovo salát, naskočí každému kombinace rajče, okurka, paprika! Tuhle kletbu zlomit chce velkou inspiraci! Tu vám zde přináším v podobě úžasného salátu z bílho syrového chřestu, Tento salát se bude tak trochu marinovat. Není tedy hotový hned, je třeba si s ním trochu vyhrát. Chuť syrového chřestu je ale v této kombinaci naprosto úžasná… Já jsem tento salát poprvé ochutnala na našem kurzu vaření, recept vymyslela Irenka Honzáková a myslím si, že všechny jsme z něj byly „vedle“. Určitě si ho dopřejte …

Ingredience

Porce zeleniny (salát připrave klidně z dvojánsobné gramáže, vydrží i do druhého dne)

  • bílý chřest
  • mix listových salátů
  • šťáva ze 1/4 pomeranče
  • pepř, sůl, olivový olej

Postup

Z chřestu odkrojíme tuhé konce. Odkrojíme hlavičky (3cm) – ty si schováme na ozdobu, pokud jsou hodně velké, rozpůlíme je.

Zbytek chřestu oloupeme a pak z něho škrabkou nakrájíme 3 cm dlouhé hobliny. Jde o to, aby byly jemné. Můžete použít i tenký nožík a nakrájet chřest na úzké nudličky…

Na zálivku si smícháme šťávu z pomeranče , olej, pepř.

Tento dresing smícháme s chřestem a necháme 20 minut marinovat.

Potom přidáme mix salátu, promícháme a zdobíme hlavičkami chřestu.

Tip

Hotový salát servírujeme nejlépe ke grilované rybě. Skvělý je losos, treska, apod.

Já jsem ho vyzkoušela i ve variantě s mozzarellou a byl také senzační.

No a ztracené vejce by také nebylo k zahození…

Milujeme Metabolic balance® – zamilujte se taky!

Salát ze syrového chřestu podle Metabolic balance®

Salát ze syrového chřestu podle Metabolic balance® je neskutečně dobrý … Tady je chřest nakrájený na nudličky…

Salát ze syrového chřestu s platýzem podle Metabolic balance®

Salát ze syrového chřestu s platýzem podle Metabolic balance®

Salát ze syrového chřestu s mozzarellou podle Metabolic balance®

Salát ze syrového chřestu s mozzarellou podle Metabolic balance®