Nevíte-li jak na fazole, je zde moc dobrý a jednoduchý recept. Zeleninu i luštěniny můžete obměňovat podle toho, co máte v plánu. Jídlo je vhodné do krabičky na cesty či do práce.

Budete potřebovat na 1 porci

  • 1 porci zeleniny (brokolice | květák | 1/2 rajčete na kostičky) – celkem cca 140g
  • 1 lžička cibule
  • 1 porce červených kidney fazolí ve slaném nálevu – celkem cca 150g
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl | pepř

Postup

Brokolici a květák očistětet a rozeberte na růžičky.

Krátce oblanšírujte v osolené vroucí vodě al dente,  poté propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

Fazole v cedníku dobře propláchnětet a vmíchejte do zeleniny.

Z rajčátek, cibule, česneku, soli a pepře připravte zálivku tak, že vše rozmixujete v mixéru. od 3. fáze můžete přidat i 1 PL olivového oleje.

Zálivkou přelijte salát a nechte asi 30 minut stát v lednici.

Tip

Pokud nemáte v seznamu tento druh fazolí a zeleniny, můžete si snadno zeleninu i druh luštěnin vybrat dle vašeho seznamu potravin.

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!

salát s kidney fazolí podle metabolic balance

Originální recept, včetně fotografie pochází z knihy metabolic balance® – Das Kochbuch für Berufstätige.
Kniha je pouze v němčině a zakoupit ji můžete přes internet např. ZDE…