Báječný zahřívací recept pro podzimní dny. Pokud máte rádi boršč a nestíháte ho připravit v tradiční masové variantě, připravte si jeho rychlou vegetariánskou variantu…

 

INGREDIENCE

Na 4 porce. V přísné fázi si gramáž jednotlivých porcí volte podle osobního jídelního plánu.

  • 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené
  • 1 mrkev
  • 1 pórek, na kolečka
  • 1 pastinák
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • Sůl
  • citronová šťáva

K podávání

  • riccota nebo čerstvý kozí sýr nebo zakysaná smetana
  • hladkolistá petrželka, nasekaná

POSTUP
Do 1 litru vody dejte 3 červené řepy o velikosti menších jablek, oloupané a pokrájené, 1 mrkev a 1 pórek, na kolečka, 1 pastinák a 1 cibuli, nadrobno, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a citronovou šťávu. Vařte asi 25 minut doměkka. Vyjměte bobkový list, nové koření, jednu řepu a rozmixujte. Zdobte pokrájenou vařenou řepou, zakysanou smetanou a petrželkou.

DSC_0063

 

Dobrou chuť s metabolic balance

Inspirováno Apetit online