Tyto sušenky jsou skvělou variantou pro všechny, kteří chtějí mlsat zdravěji. Obsahují vlastně pouze 4 ingredience a jsou hotové za 10 minut! 

Ingredience

  • 1 šálek mandelády: 1/2 šálku mandlí, 1/2 šálku slunečnicových semínek (můžete pracovat pouze s mandlemi, nebo vyzkoušet i jiné ořechy, např. vlašské)
  • 3/4 – 1 šálku sušených datlí (nebo můžete použít sušené meruňky či švestky – cookies budou mít jinou barvu a chuť)
  • 2 pol. lžíce ořechového másla (kešu máslo, nebo arašídové máslo, nebo mandlové máslo…) – ale nemusí být!
  • 1/2 vanilkového lusku

Postup

Mandeládu zpracujte v robotu nebo mixéru na hrubou mouku. Pokud mandle předtím opražíte nasucho v teflonové pánvi, budou mít sušenky intenzivnější chuť. Pokud je necháte pozte pomleté, splní prvaidla RAW dezertů.

Pokud chcete aby byly cookies křupavé, nezpracovávejte ořechy moc, ale pomelte je více nahrubo.

Přidejte datle nebo jiné sušené ovoce, ořechové máslo, vanolkový lusk a sůl a v robotu zpracujte ingredience do těsta.

Je-li těsto moc husté, přidejte trošinku vody, ale opatrně, aby nebylo těsto moc řídké! Měly by z něj jít tavrovat hezky kuličky.

Chcete-li mít sušenky sladší, přidejez více sušeného ovoce nebo od 4. fáze můžete přkápnout trochu medu nebo agáve sirupu, xylitolu či stévie.

Vytvořte vlhkými dlaněnmi koule, umístěte je na pečící papír a vidličkou je stiskněte na koláčkový tvar…

Nechte hodinku vychladit v lednici.

Tip

Namočte půlku sušenky do čokolády a nechte stuhnout..

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance.

cookies z manedlády2

 Recept a fotografie jsme čerpali z krásného webu www.sweetestkitchen.com