Vždy jsem milovala takovou tu klasickou rybí pomazánku, kdy se rozmačkaly rybičky s tvarohem a dochutily cibulí a dalším oblíbeným kořením. To jsou ale 2 bílkoviny v jednom jídle – a tedy pro metabolic balance® stravování kombinace naprosto nevhodná. Ale chutě jsou chutě a je třeba jim vyjít vstříc. Na pomoc jsme si vzala opět své oblíbené avokádo, které perfektně nahradí tvarohovou chuť. Večeře byla hotová za 10 minut – a vůbec byste chuťově nepoznali, že tam žádný tvaroh není (teda až na tu zelenou barvu ?). Rybí pomazánka se dá samozřejmě připravovat z různých druhů ryb. Sardinky jsou snadno dostupné, většina klientů je mívá na svém seznamu potravin, dobře se kuchyňsky upravují a rybí pomazánka je za jejich pomoci rychle hotová. Tak s chutí do toho…
Potřebujete
- 1 porci sardinek ve vlastní šťávě (rybičky kupujte v co nejvyšší kvalitě)
- 1 porci zralého avokáda
- 1 pol. lžíci najemno nakrájené šalotky nebo cibule
- nakládaná okurka (můžete také přidat i na jemno nakrájenou nakládanou okurku – přepočítejte si ji do gramáže zeleniny)
- 1 – 2 pol. lžíce citrónová šťáva nebo bio jabl. ocet (nemáte-li citrón v seznamu potravin pro přísnou fázi je jabl. ocet skvělou náhradou)
- himalájská sůl, pepř podle chuti
Postup
- Sardinky slijte a dejte je do misky. Přidejte avokádo, citronovou šťávu, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Vmíchejte nadrobno nakrájenou cibulku (popř. i okurku).
- Servírovat můžete na žitném chlebu, nebo ve wrapu ze salátových listů.
- Můžete ozdobit plátky cibulky a citrónu. Pokud citrón v seznamu pro přísnou fázi nemáte, můžete zdobit natí zelené cibulky, petrželkovými listy apod. Fantazii se meze nekladou.
Já si tedy ohromně pochutnala a zavzpomínala na dětská léta, kdy mě maminka tuhe pomazánku často dělávala. Tak si brzy zopakuji, protože byla fakt výborná…
Dobrou chuť s metabolic balance®