RAW Pistáciové a mandlové košíčky podle Evy Neumannové knihy Adamova dieta. Pistáciové oříšky původem pocházejí ze střední Asie, území tehdejší Asýrie a Persie. Z dospělého stromu se za rok získá až 50 kg ořechů. Oříšky jsou velmi výživné pro vysoký obsah bílkovin, tuků, vápníku a hořčíku !
Ingredience na 10 pistáciových košíčků
- 50 g pistáciových oříšků (nebo mandlí)
- 100 g datlí
- 4 pl lněného semínka
- 1 čl citrónové šťávy
- 1 pl Bio medu květového
Postup
Pistácie (nebo mandle) namočíme přes noc do vody. Oloupeme je a spolu s medem, citronem a troškou vody rozmixujeme. Vznikne hladký krém, kterým naplníme košíčky.
Košíčky – nameleme len a zvlášť datle. Důkladně prohněteme a těstíčko rozdělíme na 10 kuliček. V každé uděláme důlek a vytvarujeme košíček.
Autor receptu Eva Neumannová – děkujeme za možnost sdílení a inspiraci… Knihu doporučujeme jako krásný dárek, zakoupit ji můžete např. ZDE…