RAW, VEGAN, VEGETARIAN
Syrové neboli RAW zákusky a dezerty jsou asi ty nejchutnější moučníky, které můžete okusit. Jsou jistě tou zdravější variantou mlsání, i když i zde platí, méně je někdy více… V metabolic balance můžete tento zákusek připravit ve 4. fázi programu, kdy již není nutné dodržte vaši doporučenou gramáž potravin… Zákusek je vskutku famózní…
INGREDINCE
- 1 šálek strouhané mrkve
- 1 šálek vlašských ořechů (namočených min. 4 hod.)
- 10 velkých datlí pez pecek (v raw kvalitě)
- 1 šálek sušených plátků jablíček
- 1 šálek strouhaného kokosu
- 1 vanilkový lusk
- 1/3 šálku rozinek (v raw kvalitě)
- 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
POSTUP
Rozmixujte dobře vlašské ořechy s datlemi do lepivé pasty. Přidáme strouhanou mrkev, sušené plátky jablek, kokos, vanilku a znovu mixujte. Potom přidejte 1/3 šálku rozinek, 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů. Dobře společně promíchejte. Vytvarujte do malých koláčků a nebo velkého koláče. dejte vychladit do ledničky cca na 1 hodinu.
„Smetanový sýr“ – poleva
- 1 šálek kešu, namočené po dobu 2 hodin
- 2 PL kokosového oleje
- 2 PL kokosového mléka
- 2 lžičky vanilkového prášku v raw kvalitě
- 1 PL vody
Smíchejte vše v kuchyňském robotu a ozdobte tímto „tvarohem“ vaše mrkvové koláčky.
Recept a foto použito z The Rawfoodfamily . Děkujeme…