Skvělý, metabolicky vstřícný recept pro každého, kdo miluje koprovku a rád by vyzkoušel její „letní RAW variantu“ bez živočišných bílkovin. Zasytí až na 5 hodin a budete překvapeni její skvělou chutí!
INGREDIENCE na 2 porce
Jste-li v intenzivní přísné fázi, použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu
- 2 okurky nebo cukety
- 1 avokádo
- půl hrsti slunečnicových semínek (nemusí být) – můžete také použít celou mandeládu
- kopr
- jablečný ocet
- 1/2 citrónu (šťáva)
- sirup z agáve – není nutné
- sůl (špetka)
POSTUP:
Tato koprová polévka nebo omáčka může být velmi chutná jak z okurky, tak z cukety. Můžete použít oba druhy zeleniny. Slunečnicová semínka, nebo mandeládu, namočte min. na 2 hodiny, jsou potom nejen lépe stravitelná, ale získáte z nich i mnohem více výživných látek.
Směs zeleniny rozmixujte dohladka se semínky a avokádem.
Zamíchejte nadrobno nasekaný kopr, dochuťte solí, a poté přidávejte postupně šťávu z půlky citrónu, opatrně jablečný ocet a sirup z agáve, dokud nedocílíte staré dobré známé sladkokyselé chuti.
Polévku můžete jíst studenou, což je ideální v letních měsících, nebo si ji můžete opatrně ohřát ve vodní lázni max. na 42°C, aby zůstalo zachováno co nejvíce enzymů, minerálů a vitamínů…
Recept inspirován Cecílií Jílkovou (www.najimeseazhubnu.cz)