Lněné semínko, datle, skořice, kardamon a jablíčka s trochou medu – chuť je opravdu móóóc dobrá…! Kardamon pochází z Indie. V lidovém léčitelství se užíval proti plynatosti, srdečním slabostem a pro celkové posílení! Můžete zařadit i jako zajímavou snídani od 4. fáze… Tento recept jsem našla v krásné knize Evy Neumannové, Adamova dieta, která může být i kouzelným dárkem… I když se mě roláda poprvé vzhledově nepovedla, tak jako paní Evě, chuťově byla vynikající…

 

Ingredience na 1 roládu = cca 10 kousků

Tento recept je vhodný až od 4. fáze, vzhledem k vyššímu obsahu sladkých datlí. V přísné fázi, kdy se mimo jiné snažíme zbavit návyků na sladkou chuť určitě vhodný není.

  • 2 jablka
  • 6 pl zlatého lněného semínka
  • 150 g datlí v syrové kvalitě (nedoslazované) – koupíte v arabské prodejně Chezamis, Spálená 15, Praha 1 (mají je chlazené v krabičce)
  • 2 tobolky kardamonu nebo ½ čl mletého
  • 1 čl mleté skořice (nebo víc dle chuti)
  • 2 čl Bio medu medovicového nebo agáve sirupu
  • Pár kapek citrónu
  • Případně agar na stuhnutí

Postup 

Namelte zvlášť len s kardamomem a zvlášť datle. Lněné semínko je nejlepší namlít v mlýnku na kávu na moučku. Potom přendejte datle i namleté lněné semínko do sekáčku na potraviny nebo do robotu, který má S nůž a dohromady rozsekejte na jemno. Dohromady hněťte tak dlouho, až vznikne hladké pevné těstíčko. Vyválejte placku pomocí potrvainové folie do tvaru obdélníku.

Jablka oloupejte, nastrouhejte (nebo nasekejte v robotu) a pokapejte citronem. Zbavte je přebytečné šťávy, rovnoměrně rozložte na obdélník, pokapte medem a pomocí potravinové folie srolujte.

Roládu nechte v chladu ztuhnout a před podáváním nakrájejte na deset kousků ostrým nožem.

Pokud chcete mít jablečnou náplň tužší, můžete použít želírovací agar… Ale nutné to není.

Dobrou chuť s metabolic balance!

Čerpáno z knihy Adamova dieta (mimochodem, doporučuji zakoupit, je to neobvyklá kniha)
Autor receptu Eva Neumannová – děkujeme zamožnost sdílení a inspiraci
 
DSC_1343
 
2014-08-13 19.43.25
 
 
2014-08-13 19.44.30