Recept je vhodný od 3. fáze. Jsem v metabolic balamce® a dostala jsem chuť na těstoviny!!!! Co dělat? Od 3. fáze si můžete dopřát tzv. proteinové těstoviny. Jsou vyrobené většinou 100% z luštěnin. A jsou skvělé pro hubnutí. Mám doma těstoviny z černé fazole a červené čočky – obojí jsou vynikající. Vlastně stačí přidat zeleninku podle plánu nebo podle chuti. Je to úplně metabolic balance®! Je to skvělá varianta, pokud vám schází italské těstoviny. A neříkejte, že to není „ono“ – je to totiž pouze o přípravě. Tyhle chutnaly stejně jako ty italské sépiové těstoviny z mouky – ale je to černá fazole uvařená „al dente“.
Suroviny
- 1 porce proteinových těstovin (černá fazole, červená čočka apod.)
- 1 porce zeleniny dle chuti – já dala cibulku, rajčátko, cuketu a olivy (nebo jinou zeleninu podle chuti)
- koření – česnek a oregáno
- olivový olej
- lahůdkové droždí a posyp (místo sýra)
- Navíc: lžíce kapari pro zajímavou chuť
Postup
- Těstoviny uvařte „al dente“, sceďte.
- Na pánvi si na olivovém oleji (ten krásně voní) orestujte česnek a cibulku, přidejte cuketku, rajčátko, olivy, přihoďte oregáno, ať to pěkně voní „po italsku“ – stačí restovat 2 – 3 minutky.
- Vmíchejte těstoviny a ještě chvíli společně orestujte.
- A servírujte posypané polévkovou lžící lahůdkového droždí.
Tip
Použít můžete jakoukoli jinou zeleninu, podle vaší chuti. Minule jsem použila šalotku, sušená rajčata, olivy a zelí pakchoi (a samozřejmě i kapary, které jídlu dodají lahodnou chuť).
Buon appetito s Metabolic Balance®