Na tuto vynikající pomazánku můžete klidně použít kteroukoli luštěninu z vašeho plánu . Já jsem dnes použila fazole Borlotti. Příprava vám zabere 15 min.

INGREDIENCE

na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž dle vašeho osobního plánu)!

  •        30g cibule
  •        2 čl řepkového oleje
  •        1 čl sušené majoránky
  •        120g Borlloti fazolí ve slaném nálevu (nebo můžete uvařit)
  •        Sůl, pepř
  •        1 čl bio jablečný ocet
  •        2 plátky celozrnného žitného chleba
  •        1 čl bio hořčice
  •        2 kyselé okurky

POSTUP

Na kostičky nakrájenou cibuli osmahněte na řepkovém oleji. Posypte majoránkou a nechte rozvonět.

Přidejte fazole a sůl. Podlijte 1 PL vody a nechte chvíli podusit.

Směs rozmixujte tyčovým mixérem na pomazánku.

Dochuťte jabl. octem, solí a pepřem podle své chuti.

Plátky žitného chleba potřete bio hořčicí a poté naneste fazolovou pomazánku. Ozdobte kyselou okurkou.

Servírujte s jakýmkoli salátkem…

TIP

Začněte jídlo několika luštěninovou pomazánkou, kterou si připravte na stranu (pravidlo: první do úst vždy 1 – 2 sousta bílkoviny!)

Místo Borlloti fazolí můžete použít napřů bílé fazole, červené kidney fazole, beluga čočku apod.

Dobrou chuť s Metabolic Balance…

 

Recept i fotografie byly použity z knihy metabolic balance – Leichter genießen
autor: Dr. Med. Wolf Funfack & Bernd Meyer
Tuto knihu lze zakoupit např. ZDE…

Pomazanka_z fazoli_web