Výborná pomazánka, která zasytí… Skvělý zdroj bílkovin. Podávaná na zeleninových listech, nebo nakrájených kolečkách okurky, cukety, kedlubny či ředkviček je skutečně famózní…
Budete potřebovat
Jste-li v intenzivní přísné fázi, použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu.
- 1 porci červené nebo žluté čočky (cca 100g )
- 100g cibule
- 1 PL mleté sladké papriky
- 1 čl kari
- 1 – 2 stroužky česneku
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 PL rajského protlaku
- Olivový olej
- Čerstvý koriandr
- Mořská nebo himálajská sůl
Postup
Čočku uvařte (stačí 10 min.) a sceďte.
Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a papriku a krátce opražte.
Nakonec přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.
Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.
Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr citronovou šťávu.
Podávejte na zeleninových listech, nebo jednohubkách z čerstvé zeleniny (kolečka okurky, mrkve, ředkviček apod.)
Dobrou chuť s metabolic balance!