Pokud začínáte s programem Metabolci Balance®, narazíte v prvních 14 dnech většinou na „problém“ jak připravit hlívu ústřičnou. Proč? Protože připravit hlívu bez tuku vám může přijít obtížnější než s ním. Ale vždy to vyřeší polévka. Tak tady máte jednu polívčičku na vyzkoušení.

Budete potřebovat na 1 porci

  • 1 porce hlívy ústřičné
  • 1 porce zeleniny (chřest, pórek)
  • 350 ml zeleninového vývaru sůl, pepř
  • špetku muškátového oříšku
  • čerstvě nasekaná petrželka

Postup

Hlívu ústřičnou očistit kuchyňskou utěrkou nebo oškrábat nožem, ale nemýt. Nakrájet na jemné plátky.

Chřest omýt, od hlavy směrem dolů oloupat, konec uříznout. Pórek umýt pod tekoucí vodou. Chřest i pórek nakrájet na malé kousky.

Do hrnce nalít vývar, a v něm zeleninu lehce povařit. Přidat houby a nechat krátce dotáhnout.

Polévku okořenit solí, pepřem a muškátovým oříškem. Posypat petrželkou.

Tip

Místo chřestu se může použít květák nebo brokolici či kolečka mrkve…

Recept použit z materiálů Metabolic balance®.

Polévka z hlívy ústřičné dle Metabolic balance

Polévka z hlívy ústřičné dle Metabolic balance

© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance® 

Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.

Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.

Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.