Luxusní hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst teplou i studenou.

Ingredience na 2 – 4 porce

  • 1 velká červená řepa nakrájená na kostičky
  • 1 střední mrkev nebo pastiňák nakrájený na kostičky
  • cibule nebo šalotka nakrájená na kostičky
  • olivový olej
  • 2 spařená, oloupaná rajčátka nakrájená na ksotičky nebo půlka loupaných rajčat z plechovky
  • balzamikový ocet
  • sůl, pepř, tymián
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • jako bílkovinu můžete přidat sýr (balkánský, mozarella, feta, ovčí sýr, nebo tofu nakrájené na kostičky)
  • na ozdobení použijte např. lístka koriandru, nebo petrželku, pažitku či bazalku

Postup

Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.

Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.

Přidat můžete pro zjemnění kokosové mléko.

Jako bílkovinu můžete přidat sýr (balkánský, mozarella, feta, ovčí sýr, nebo tofu nakrájené na kousky.

Podávejte s žitným chlebem, ozdobené zeleným kořením – velimi se hodí bazalka nebo koriandr.

Dobrou chuť s metabolic balance

IMG_3015