Pro milovníky thajské kuchyně s vůní moře „nalehko“ ! Lahodné avokádo, krevetky, koriandr a ostré jalapeňos s rajčátkem – kombinace chutí, která vás „dostane“.
Ingredience
- porce loupaných uvařených nebo opečených krevet
- 1 střední rajče, nakrájené na kostičky
- 1 Hass avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 jalapeno, semínka odstraňte a nakrájejte na jemno
- 1/4 šálku nasekané červené cibule
Na marinádu
- Šťáva z 1 – 2 limetky nebo citrónu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané lístky koriandru
- mořská sůl a čerstvý pepř
Postup
V malé misce smíchejte červenou cibuli, limetkové šťávu, olivový olej, špetku soli a pepře. Nechte marinovat alespoň 5 minut, do mírného změknutí cibule.
Do větší misky připravte krevety, avokádo, rajčata a papričky Jalapeño.
Přelijte marinádou, přidejte koriandr a jemně promíchejte.
Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Tip
Nebojte se experimentovat, zaměňte krevety za kuřecí maso, přidejte listový salát a papriku, či jiné duhy zeleniny apothekeschweizer.de. Vyzkoušejte i jiné kombinace…
Dobrou chuť s metabolic balance…