Snadné, chutné, zdravé! Pečené papriky s vejci a špenátem jsou prostě skvělé jídlo, které ctí principy programu metabolic balance®. Tento pokrm obsahuje vyvážený poměr proteinů, sacharidů i tuků, vhodný pro hubnutí a spaolováná tělesného tuku. Jsou vhodné jako snídaně, oběd či večeře. Jelikož příprava zabere trochu času, tak je obvykle dělám o víkendech, když nikam nespěchám.
Budete potřebovat na 1 porci
- 1 porce zeleniny (1 paprika + listový špenát) / cca 100g
- 1 – 2 vejce
- mořská sůl a pepř dle chuti
- Bylinky na ozdobení (pažitka, nebo jarní cibulka nebo koraindr, apod.)
Postup
- Předehřejte troubu na 180C°
- Pečící misku můžete vymazat Ghí nebo vyložit pečící fólií.
- Odřízněte vrcholek papriky a odstraňte z ní semínka.
- Umístěte papriku do misky a pečte asi 15 minut.
- Mezitím si připravte špenát. Listy oblanšírujte a osolte a opepřete. (Pokud použijete špenát mražený, rozmrazte ho a vymačkejte z něj vodu).
- Vyndejte papriku z trouby a rovnoměrně vyplňte špenátovými listy.
- Navrch rozklepněte vejce.
- Pečte asi 15-20 minut.
- Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené zelenými bylinkami, např. pažitkou, jarní cibulkou, nebo třeba koriandrem.
Originální recept najdete na blogu www.stupideasypaleo.com, odkud jsou převzaty i fotografie.
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.