Tento recept mám moc ráda, protože při přípravě tohoto jídla je kuchyně naplněna nádhernou jemnou anýzovo-fenyklovo-citrusovou vůní. Navíc se tohle jídlo „dělá samo“ a nejde to moc pokazit. Doporučuji kuře naložit do marinády přes noc, ale pokud nemáte čas, hodina na chladném místě bude stačit. Pokud si můžete dovolit bio kuřátko, určitě ho kupte – výsledek je ještě chutnější, protože díky bio kuřeti docílíte výborné přírodní šťávičky… a výsledek bude prostě mnohem více přesvědčivý.
Budete potřebovat
- bílkovina: 1 porci kuřecího masa (od 4. fáze můžete požít i kuřecí stehno s kůží – je to mnohem chutnější)
- zelenina: 1 porci čerstvého fenyklu
- ovoce: 1 pomeranč v bio kvalitě – kůra a šťáva
- koření: 1 čaj. lžičku fenyklových nebo anýzových semínek, mořská sůl, 1 čaj. lžička dijon hořčice
- tuk: olivový nebo řepkový olej za studena lisovaný
Postup
- Omyjte fenykl a nakrájejte ho na silnější proužky. (Tvrdé části odstraňte).
- V míse si připravte dostatečné množství marinády smícháním oleje, pomerančové kůry (tu nastrouhejte), pomerančové šťávy, fenyklových nebo anýzových semínek, soli a dijonské hořčice.
- S marinádou dobře promíchejte kuřecí maso a nechte ho naložené v lednici přes noc (minimálně 1 hodinu, nemáte-li čas).
- Dejte předehřát troubu na 200ºC.
- Maso i fenykl uspořádejte do pekáčku a přelijte zbývající marinádou a nechte při pokojové telotě chvilku odpočinout, než se trouba rozpálí.
- Pečte po dobu potřebnou ke změknutí fenyklu a propečení masa na 180-200ºC.
- Pokud chcete mít více šťávy, podlijte trochou vody nebo přidejte máslo (máslo ale až od 4. fáze ?).
Tip
Místo kuřecích prsou můžete později (od 4. fáze) použít kuřecí stehna s kůží. Někdo má kuřecí stehna přímo v přísné fázi Metabolic Balance, ale nevídám to často . Takže od 4. fáze je to v pohodě pro každého.
(Inspirací mi byla opět Nigella Lawson, na jejíž stránkách často čerpám inspiraci)
Přeji vám dobrou chuť s Metabolic Balance®