Této metabolicky vstřícné polévce nelze odolat… Je skvělá, neuvěřitelně chutná, a pozor! velice návyková! Použité orinetální koření má skvělé zahřívací vlastnosti, tedy je skvělá pro podzimní a zimní období. Zároveň je velice vydatná, můžete ji bez obav použít jako hl. jídlo.
INGREDIENCE:
- porce kuřecích nebo krůtích prsíček
- porce zeleniny (2/3 kapusty, 1/3 mrkve)
- olej
- červená kari pasta (1 čl)
- sůl, pepř, chilli papričky, římský kmín, kurkuma (dle chuti)
- na ozdobu můžete použít zelený koriandr nebo perželku
POSTUP:
Připravte si vývar z prsíček s kouskem mrkve, celeru a petržele (kuřecí prsa vyndejte, vývar sceďte).
Orestujte na oleji kapustu s mrkví nakrájené na drobné kousky.
Přidejte koření a nechte rozvonět.
Zalijte kuřecím vývarem a vařte do měkka (cca 5 – 10 min.)
Potom trošku rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte vařené kuřecí kousky.
Ozdobte lístky koriandru nebo petrželky.
Podávejte se 100% žitným chlebem.
TIP:
Místo kuřete můžete jako bílkovinu použít např. hlívu ústřičnou nebo luštěniny – chutná to rovněž skvěle!
Dobrou chuť s metabolic balance, s recepty, po kterých se krásně hubne.