Ingredience
- Bílkovina (130g): porce uzeného lososa
- Zelenina (130g): 110g porce avokádo, 10g cibule nebo šalotky
- Tuk: 1 pol. lžíce olivového oleje (vynechat ve fázi bez tuků)
- Sůl, pepř, bio jablečný ocet, snítky kopru
Postup
Avokádo rozpůlíme a vydlabeme lžící. Rozmixujeme společně s jablečným octem a olivovým olejem tyčovým mixérem. Část uzeného lososa si dáme stranou (na ozdobu a jako bílkovinu, kterou své jídlo začneme). Zbývající plátky lososa nakrájíme a přidáme k avokádu a rozmixujeme tyčovým mixérem do pomazánky. Dochutíme solí a pepřem, případně ještě jablečný octem. Pomazánku servírujeme na plátcích celozrnného žitného chleba nebo knäckbrotu, ozdobíme plátky lososa, kroužky cibule a snítkami kopru.