Müsli sušenky pečené i RAW ze semínkové směsi nebo mandelády jsou ideální, když si chcete připravit snídaně předem nebo pro cestování. Napečte nebo usušte si větší množství, v lednici vydrží až týden.

Ingredience

  • Porce semínkové směsi nebo mandelády
  • porce žitného knackebrotu (není nutný pro RAW sušenou verzi)
  • ½ porce manga (nebo jablka či jiného ovoce dle plánu)
  • Jako koření použijte skořici (můžete i badyán nebo vanilkový lusk, nebo bio vanilkový prášek)
  • Strukturu musíte „vychytat“, aby placičky nebyly moc vlhké nebo naopak moc suché…

Postup

  • Zrníčkovou směs namočte přes noc do vody.
  • Ráno propláchněte a slijte, nechejte okapat.
  • Budeme-li péct, žitný knäckebrot namixujte na moučku.
  • Dužinu manga (nebo jiného ovoce) nakrájejte a rovněž rozmixujte.
  • Troubu předehřejte na 180C (horkovod. 160 C, plyn 2-3). Plech vyložte pečícím papírem.
  • Namixovanou semínkovou směs, knäckebrot a ovoce promíchejte na těsto, vytvořte placičky nebo tyčinky.
  • Pečte v rozpálené troubě na cca 25 – 30 minut.
  • Nezapomeňte obrátit.
  • Pro RAW nepečenou verzi, rozmixujte všechny ingredience (tentokráte bez knäckbrotu!). Uplácejte placičky, a dejte sušit do sušičky na ovoce max. na 42 °C, nebo do horkovzdušné trouby na 50 – 60°C s pootevřenými dvířky.

Tip

Připravujeme nejlépe rovnou dvojitou či trojitou dávku, v uzavřené nádobě vydrží až týden. Tvary vyzkoušejte dle nápadu.

Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!

Pečená verze sušenek z mandelády podle programu metabolic balance. Vhodná snídaně pro zdravý metabolizmus, hubnutí a extra energii.

Pečená verze sušenek z mandelády podle metabolic balance

Raw nepečená verze sušenek z mandelády podle programu metabolic balance - vhodné pro zdravý metabolizmus, hubnutí a extra energii

Raw nepečená verze sušenek z mandelády