Müsli sušenky pečené i RAW ze semínkové směsi nebo mandelády jsou ideální, když si chcete připravit snídaně předem nebo pro cestování. Napečte nebo usušte si větší množství, v lednici vydrží až týden.
Ingredience
- Porce semínkové směsi nebo mandelády
- porce žitného knackebrotu (není nutný pro RAW sušenou verzi)
- ½ porce manga (nebo jablka či jiného ovoce dle plánu)
- Jako koření použijte skořici (můžete i badyán nebo vanilkový lusk, nebo bio vanilkový prášek)
- Strukturu musíte „vychytat“, aby placičky nebyly moc vlhké nebo naopak moc suché…
Postup
- Zrníčkovou směs namočte přes noc do vody.
- Ráno propláchněte a slijte, nechejte okapat.
- Budeme-li péct, žitný knäckebrot namixujte na moučku.
- Dužinu manga (nebo jiného ovoce) nakrájejte a rovněž rozmixujte.
- Troubu předehřejte na 180C (horkovod. 160 C, plyn 2-3). Plech vyložte pečícím papírem.
- Namixovanou semínkovou směs, knäckebrot a ovoce promíchejte na těsto, vytvořte placičky nebo tyčinky.
- Pečte v rozpálené troubě na cca 25 – 30 minut.
- Nezapomeňte obrátit.
- Pro RAW nepečenou verzi, rozmixujte všechny ingredience (tentokráte bez knäckbrotu!). Uplácejte placičky, a dejte sušit do sušičky na ovoce max. na 42 °C, nebo do horkovzdušné trouby na 50 – 60°C s pootevřenými dvířky.
Tip
Připravujeme nejlépe rovnou dvojitou či trojitou dávku, v uzavřené nádobě vydrží až týden. Tvary vyzkoušejte dle nápadu.
Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!