Mušle svatého Jakuba, neboli hřebenatky svatojakubské, jsou prostě královny mušlí i škeblí. Připravit je můžete na různé způsoby. My jsme na jednom z našich loňských kurzů vaření tuto lahůdku připravovali s fenyklovým krémem, jako polévku. Polévky jsou v chladném počasí prostě super – tak je využívám od podzimu do jara hooodně často.
Budete potřebovat
- 1 porce mušle Sv. Jakuba
- 1 porce zeleniny ( fenykl, černý kořen, šalotka)
- sůl, pepř
- ghee (přepuštěné máslo)
- 150ml zeleninový bujon
Postup
- Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé části, nakrájíme na kostky.
- Černý kořen oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky.
- Šalotku očistíme, nakrájíme na kostky.
- Vše dáme vařit do hrnce, do zeleninového bujonu. Vaříme do měkka, 10 – 15 minut.
- Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, dochutíme solí a pepřem.
- Mušle opláchneme studenou vodou, osušíme, a na rozpálené pánvi na ghee, krátce grilujeme, středy mušlí zůstávají syrové, měkké. Osolíme, opepříme.
- Hotové mušle servírujeme se zeleninovým krémem.
Dobrou chuť s metabolic balance®
Pokud se chcete naučit připravovat metabolicky vstřícná jídla, přihlaste se na KURZY VAŘENÍ PODLE METABOLIC BALANCE®