Mušle svatého Jakuba, neboli hřebenatky svatojakubské, jsou prostě královny mušlí i škeblí. Připravit je můžete na různé způsoby. My jsme na jednom z našich loňských kurzů vaření tuto lahůdku připravovali s fenyklovým krémem, jako polévku. Polévky jsou v chladném počasí prostě super – tak je využívám od podzimu do jara hooodně často.

Budete potřebovat

Mušle Sv. Jakuba - hřebenatky

Mušle Sv. Jakuba – hřebenatky jsou skvělé pro metabolicky vstřícné vaření – recepty pro zdravý metabolizmus, úprava hmotnosti

Postup

  • Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé části, nakrájíme na kostky.
  • Černý kořen oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky.
  • Šalotku očistíme, nakrájíme na kostky.
  • Vše dáme vařit do hrnce, do zeleninového bujonu. Vaříme do měkka, 10 – 15 minut.
  • Když je zelenina měkká, vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, dochutíme solí a pepřem.
  • Mušle opláchneme studenou vodou, osušíme, a na rozpálené pánvi na ghee, krátce grilujeme, středy mušlí zůstávají syrové, měkké. Osolíme, opepříme.
  • Hotové mušle servírujeme se zeleninovým krémem.

Dobrou chuť s metabolic balance®

Pokud se chcete naučit připravovat metabolicky vstřícná jídla, přihlaste se na KURZY VAŘENÍ PODLE METABOLIC BALANCE®

Mušle Sv. jakuba s fenyklovým krémem podle programu metabolic balance®

Mušle Sv. jakuba s fenyklovým krémem podle programu metabolic balance® – recept vhodný pr přísnou fázi

Mušle Sv. jakuba s fenyklovým krémem podle programu metabolic balance®

Mušle Sv. jakuba s fenyklovým krémem podle programu metabolic balance® – vhodné pro hubnutí