Jupííí! Tahle tofunéze nemá chybu! je mnohem mnohem lepší a chunější, než ta kupovaná. Stačí 5 minut a máte ji vyrobenou z přírodního bílého tofu a budete se oblizovat až za ušima. A chutná i těm, kteří tofu „nemusí“. Mimochodem, v této verzi ani nepoznají, že to tofu je! Můj prostřední syn po ochutnání prohlásil: „To je teda výborný! To bych si klidně dal i do hamurgeru“! No a to je tedy úspěch. Je opravdu vynikající.
Ingredience
- 1 porce bílého přírodního tofu
- 1 – 2 čaj. lžičky domácí hořčice (chcete-li mít výraznější chuť, dejte více hořčice)
- 1 – 2 pol. lžíce olivový olej
- 1 – 2 pol. lžíce jablečného octu (chcete-li mít výraznější chuť, dejte více octu)
- sůl dle chuti
- porce zeleniny (na zeleninový salát)
- pokud je tofunéza příliš hustá, můžete postupně naředit vodou na požadovanou konzistenci
Postup
Nejprve si připravte svoji hořčici podle receptu ZDE>>.
Poté vše promixujte do hladka s troškou vody. Vodu postupně přidávejte tak, abyste dosáhli té nejjemnější konzistence.
Výslednou tofunézou přelijte váš zeleninvý salát z porce zeleniny (např. okurka, rajčátko, paprika – nebo jiné druhy zeleniny).
Tip
Chcete-li pohostit více lidí, připravte si salát pro 4 osoby, do něj nakrájejte na kostičky uzené tofu a vše přelijte vyši tofunézou!
Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!