Jupííí! Tahle tofunéze nemá chybu! je mnohem mnohem lepší a chunější, než ta kupovaná. Stačí 5 minut a máte ji vyrobenou z přírodního bílého tofu a budete se oblizovat až za ušima. A chutná i těm, kteří tofu „nemusí“. Mimochodem, v této verzi ani nepoznají, že to tofu je! Můj prostřední syn po ochutnání prohlásil: „To je teda výborný! To bych si klidně dal i do hamurgeru“! No a to je tedy úspěch. Je opravdu vynikající.

Ingredience

  • 1 porce bílého přírodního tofu
  • 1 – 2 čaj. lžičky domácí hořčice (chcete-li mít výraznější chuť, dejte více hořčice)
  • 1 – 2 pol. lžíce olivový olej
  • 1 – 2 pol. lžíce jablečného octu (chcete-li mít výraznější chuť, dejte více octu)
  • sůl dle chuti
  • porce zeleniny (na zeleninový salát)
  • pokud je tofunéza příliš hustá, můžete postupně naředit vodou na požadovanou konzistenci

IMG_6752

Postup

Nejprve si připravte svoji hořčici podle receptu ZDE>>.

Poté vše promixujte do hladka s troškou vody. Vodu postupně přidávejte tak, abyste dosáhli té nejjemnější konzistence.

Výslednou tofunézou přelijte váš zeleninvý salát z porce zeleniny (např. okurka, rajčátko, paprika – nebo jiné druhy zeleniny).

Tip

Chcete-li pohostit více lidí, připravte si salát pro 4 osoby, do něj nakrájejte na kostičky uzené tofu a vše přelijte vyši tofunézou!

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!

domácí tofunéze podle metabolic balance na salátu s tofu

Domácí tofunéze podle metabolic balance na salátku

Domácí tofunéze podle metabolic balance

Domácí tofunéze podle metabolic balance