Na jaře začíná sezóna chřestu – ochutnejte tuto lahodnou kombinaci chuťově výrazného chřestu a jemného sýru. Zamilujete si ji… tato kombinace odpovídá báječně doporučením metabolic balance…
Potřebujete
- porci zeleného nebo bílého chřestu
- porci mozarelly
- na posypání 2 PL strouhaného parmazánu (od 3. fáze… zde totiž malinko porušuji pravidlo MB, kdy doporučujeme pouze 1 bílkovinu, ale berme zde parmazán jako „voňavé koření“)
Postup
Chřest si nejprve oloupejte (používám škrabku na brambory, maminka ho loupe nožíkem) a zbavte dřevnatých částí (pokud je má). Mlaďoučký čerstvý chřest by je mít neměl, je výborný i syrový na skus.
Potom ho krátce přiravte na páře. Vařte ho opravdu jenom krátce do mírného změknutí, stačí 5 minut. Neměl by být „blátivý“ , ale měl by zůstat pevný.
Naskládejte ho do zapékací misky, pospolte, poklaďte plátky mozarelly a posypte strouhaným parmazánem.
Dejte zapéct dozlatova, ideální do trouby pod gril.
Podávejte se 100% žitným chlebem…
Dobrou chuť s metabolic balance