Tenhle recept na „marmeládu“ ze sušených meruněk jsem dělala, když jsem dostala chuť na takovou tu „normální“ snídani, jakou je chleba s marmeládou a kafíčko. Je to čistý metabolic balance®, použít lze od přísné fáze. Ovšem předpokládá to, že máte v seznamu svých potravin doporučený čerstvý sýr (např. tvaroh nebo kozí žervé, použít můžete také čerstvý ovčí sýr nakrájený na plátky) a meruňky (počítám sem i ty sušené, v gramáži na 1 porci 40g). No a pokud tyto potraviny ve vašem jídelním plánu v přísné fázi chybí, budete to moci zařadit později, od 3. nebo 4. fáze. Chuť marmelády je fakt skvělá a společně s kozím žervé, které jsem použila já, je naprosto uspokojující. Určitě to vyzkoušejte.
Budete potřebovat
- 2 porce sušených, neslazených, nesířených meruněk
- vodu
- 1 porci tvarohu (může být kozí žervé nebo jakýkoli jiný čerstvý sýr, co máte v jídelním plánu, nakrájený na plátky) – na snídani dávám 50g, na oběd či večeři 70 – 80g
- 1 porci žitného chleba (25 – 50g)
Postup
Marmeládu vytvoříte snadno.
- Meruňky přes noc namočte do teplé vody. Do rána krásně nabobtnají a pročistí se.
- Ráno je rozmixujte s troškou vody na požadovanou hustotu „marmelády“. Kdo má rád hustší strukturu, použijte méně vody, a kdo miluje řidší strukturu, použijte více vody.
- Žitný chleba pomažte kozím žervé (nebo tvarohem) a potřete „marmeládou“.
- A nezapomeňte na kafíčko.
- Jó, a když budete chleba potírat tím tvarohem nebo žervé, tak si rovnou trošku lízněte (začínáme každé jídlo bílkovinou)!
Hotovo!
Tip
Takovou „marmeládu“ můžete udělat stejně tak ze sušených švestek a sušeného manga. Je to fakt dobrota. Sušené ovoce kupujte v bio kvalitě, neslazené a nesířené.
Dobrou chuť s metabolic balance®!