Lahodná příprava hub – tepelně nezpracované houby jsou mohou být totiž velmi lahodné a šťavnaté ! V marinádě krásně zkřehnou a zároveň si zachovají příjemnou konzistenci. Neváhejte, vyzkoušejte, ochutnejte!
Suroviny
- porce hlívy ústřičné nebo houby shittake
- na marinádu: citrónová šťáva nebo jabl. ocet, olivový olej, zelená petřželka, sůl; (pro obměnu můžete přidat tamari omáčku,česnek, kmín;) Buďte kreativní při výrobě marinády, jenom pozor na přesolení a přečesnekování!!!)
- na salát: rukola, cherry rajčátka, sušená rájčátka, ředkvičky (nebo, co máte rádi)
Postup
- Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte ingredience na marinádu a dobře promíchejte.
- Houby nakrájené na tenké plátky nasypte do připravené marinády.
- Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu.
- Marinujte ideálně přes noc!
Dobrou chuť s metabolic balance !
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.