VEGETARIAN, VEGAN, RAW

Velmi jednoduché! Pro každého, kdo miluje pudink je zde jeho zdravější alternativa – a skutečně je lahodně smetanová, ač smetanu neobsahuje. Pokud si mandlové mléko vyrobíte z „živých“ mandlových semen (viz. recepty), získáte „živý“ lahodný pudink…

 

INGREDIENCE

Jste-li v intenzivní přísné fázi, použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu

  • Porce mandlového mléka (pro RAW verzi si vyrobte mléko ze semen mandlí, viz. ZDE)
  • Porce manga
  • ½ vanilkového lusku (pro lahodnou vanilkovou chuť – není nutné)
  • Dobrý mixér – já používám Nutribullet
  • Pro zahuštění můžete přidat 2 – 3pol. lžíce chia semínek
  • Pro případné doslazení, můžete ve 3. – 4. fázi programu použít např. bio med, stévii, agáve nebo datlový sirup (lahodný) – ale mango stačí!
  • Ozdobit  adoplnit můžete granolou z žitných vloček (namísto porce žitného chleba)

POSTUP

Do mixéru s vysokými otáčkami dejte mandlové mléko s mangem a vanilkou a mixujte až do ztuhnutí. Pro případné doslazení (platí pro 3. – 4. Fázi programu) použijte např. bio datlový sirup, který simuluje karamelovou polevu. Čím déle šleháte, tím bude puding krémovitější a hustší. Musím říci, že chuť nás příjemně překvapila a zcela uspokojila touhu po klasickém pudinku.

TIP

Já používám doma vyrobené mléko z mandelády, kdy namočené mandle oloupám. Krém je potom krásně světlý…

Někdy, když jsem líná, udělám husté mléko i bez toho, aniž bych ho přecedila. Tedy rozmixuji v Nutribulletu porci mandelády se třemi porcemi vody. Pokrm je tak mnohem sytivější.

Možné je také použít kupované mandlové mléko, ale to nemá takový nutriční potenciál jako když si ho sami vyrobíte.

RECEPT NA MANDLOVÉ MLÉKO ZDE…

Dobrou chuť s metabolic balance®

Mangový chia pudink z rostlinného mléka | Metabolic balance recepty

Mangový chia pudink z rostlinného mléka | Metabolic balance recepty

Mangový chia pudink z rostlinného mléka | Metabolic balance recepty

Mangový chia pudink z rostlinného mléka | Metabolic balance recepty