RAW, VEGAN, VEGETARIAN

INGREDIENCE

  • Hrnek přes noc namočených mandlí
  • 1 bio pomeranč
  • Asi 1/5 hrnku agávového nebo datlového sirupu (nebo dle chuti)
  • Mletý hřebíček
  • Mletý kardamon
  • nebo můžete kořenit např. vanilkovým luskem nebo bio vanilkovým práškem či obyčejným perníkovým kořením

POSTUP

Mandle pomelte na jemno. Nebo posekejte na jemno v nožovém mixéru.
Z chemicky neošetřeného pomeranče oloupejte kůru, pokrájejte na malé kousky, zalijte agávovým sirupem a tyčovým mixérem rozmixujte na kaši. Nevadí, když zůstanou malé kousky pomeranče.
Přidejte roztlučené koření a vše dobře smíchejte do lepivého těsta.
Tvarujte mezi dlaněmi kuličky.

Přeji sladké a zdravé mlsání s metabolic balance

Recept jsme vyzkoušeli podle knihy Zdravé sladkosti od Věry Talandové

metabolic balance (20)