RAW, VEGAN, VEGETARIAN
INGREDIENCE
- Hrnek přes noc namočených mandlí
- 1 bio pomeranč
- Asi 1/5 hrnku agávového nebo datlového sirupu (nebo dle chuti)
- Mletý hřebíček
- Mletý kardamon
- nebo můžete kořenit např. vanilkovým luskem nebo bio vanilkovým práškem či obyčejným perníkovým kořením
POSTUP
Mandle pomelte na jemno. Nebo posekejte na jemno v nožovém mixéru.
Z chemicky neošetřeného pomeranče oloupejte kůru, pokrájejte na malé kousky, zalijte agávovým sirupem a tyčovým mixérem rozmixujte na kaši. Nevadí, když zůstanou malé kousky pomeranče.
Přidejte roztlučené koření a vše dobře smíchejte do lepivého těsta.
Tvarujte mezi dlaněmi kuličky.
Přeji sladké a zdravé mlsání s metabolic balance
Recept jsme vyzkoušeli podle knihy Zdravé sladkosti od Věry Talandové