Vyzkoušejte metabolicky vstřícný tataráček z lososa a avokáda. Recept je snadný, zvládne ho i začátečník. Chuťově si s ním můžete pohrát, podle toho, jaký nádech preferujete – zda po italsku, nebo po asijsku, a nebo ještě úplně jinak??? Stačí porce avokáda, porce lososa, trošku šalotky, něco k dokyselení, bylinky, koření dle chuti a máte skvělé jídlo, kterým uspokojíte i návštěvy. Doporučuji udělat rovnou 2 porce.
Budete potřebovat
- 1 porce čerstvého kvalitního lososa
- 1 porce akorát zralého avokáda
- 1 malá šalotka nebo jarní cibulka
- rukola na ozdobení
- sůl, pepř
- jabl. ocet (od 4. fáze můžete použít k dokyselení i citrón nebo limetu)
- Tamari omáčka (není nutné, ale dá tomu takový ten „asijský“ šmrnc)
- 1 pol. lžíce olivového oleje pro italský šmrnc (pro „asijský“ šmrnc použijte sezamový olej)
Postup
- Lososa na jemno naškrábejte, nebo nakrájejte.
- Šalotku nebo jarní cibulku na jemno nakrájejte.
- Promíchejte, osolte, zakápněte podle chuti jablečným nebo balzamikovým octem a znovu promíchejte vše společně s olejem (olivovým nebo sezamovým) a nechte v lednici odstát 15-30 minut.
- Avokádo nakrájejte na malé kousky, nebo pomačkejte vidličkou na hrubou pomazánku.
- Ochuťte jabl. octem, solí, pepřem, zelenými lístky koriandru, případně zakápněte Tamari omáčkou podle chuti a vše jemně promíchejte.
- Pokud máte, použijte tvořítko (já ho mám a děsně mě to s ním baví plácat). Pokud ne, stačí vám kruhová sklenice o větším průměru 6 – 10 cm a vytřete ji trošku olejem.
- Do třetiny sklenice napěchujte směs z lososa a do zbylé části směs z avokáda.
- Překlopte dnem vzhůru a obsah pomalu nechte sklouznout dolů.
- Ozdobte rukolou…
Dobrou chuť s Metabolic Balance® – Bára