Avokádo je prostě geniální potravina! Avokádo je vlastně takový super „nosič“ pro jakékoli „máslové“ pomazánky. Díky své máslové chuti ho všude skvěle nahradí a dá jídlům další chuťový i barevný přesah. Smíchat lze s vajíčkem, s drůbežím masem nebo luštěninami. Já si dnes vybrala jako bílkovinu uzeného lososa, který se často vykytuje v jídelních plánech metabolic balance®. Pro změnu ho nebudu jíst „jen tak“, ale vytvořím z něj a z avokáda luxusní a zároveň snadnou pomazánku.
Budete potřebovat
- 1 porci zeleniny (avokádo a pár proužků cibule nebo šalotky) – cca 130 – 150g
- 1 porci uzeného lososa (cca 130 – 150g)
- sůl, pepř
- bio jabl. ocet
- snítky kopru
- nádobu s tyčovým mixérem
Postup
Správně nazrálé avokádo* rozpulte, vyjměte pecku a lžící ho vydlabejte. Dejte do nádoby na mixování a zakápněte bio jabl. octem.
*Jak poznáte zralé avokádo? Je zelené, fialové, nebo černé, bez hnědých flíčků, nesmí být příliš měkké ani příliš tvrdé, na omak působí trošku jako plastelína.
Část uzeného lososa si dejte stranou (na ozdobu). Zbývající plátky lososa nakrájejte a přidejte k avokádu.
Rozmixujte tyčovým mixérem na pomazánku. Dochuťte solí a pepřem.
Pomazánku servírujte na plátcích celozrnného žitného chleba nebo knäckbrotu, ozdobte zbývajícími plátky lososa, kroužky cibule a snítkou kopru.
Tip pro celiaky
Pokud nesmíte lepek, můžete servírovat pomazánku v listech ledového salátu, čekanky nebo jiných zelených salátů. A nebo dát pomazánku jenom do skleničky, jako lososovo-avokádovou pěnu.
Pokud nemáte svůj jídelní plán Metabolic Balance®, můžete si stáhnout zdarma eBook 9 tipů jak upravit svoji váhu ZDE>>.
Dobrou chuť s Metabolic Balance®