V jídelních plánech se často vyskytuje k snídani semínková směs nebo mandeláda. Pro mnohé z vás je to nezvyklá snídaně, ale stojí za to se jí naučit zařazovat často, protože je opravdu nabitá živinami a je skvělým startem do nového dne, protože skvěle nakopne metabolizmus a navíc vás zasytí na 5 hodin! Mezi mé oblíbené snídaně patří tento salát, na kterém si pochutná i ten, kdo v programu Metabolic Balance není… Aromatický fenykl v kombinaci s jablkem je opravdu delikatesa. Mandeládu (směs mandlí a slunečnicových semínek) najdete ve svém plánu většinou v kombinaci s jedním druhem ovoce, ale občas lze využít i kombinaci společně se zeleninou, jako je zde, v tomto receptu.
Ingredience
- 1 porce fenyklu (cca 100g)
- 1 středně velké jablko
- 1 porce mandelády nebo semínkové směsi (30g mandlí, 20 g slunečnicových semínek, přes noc namočených)
- sůl dle chuti
- jablečný ocet v bio kvalitě
- Olej z lískových oříšků (může být i jiný, např. makadamový, z vlašských ořechů, ze slunečnicových jader – za studena lisovaný.
- 1 čl medu pro zjemnění chuti (nemusí být, a pokud ano, tak až od 4. fáze)
Postup
Přes noc si namočte mandeládu (mandle a slunečnicová semínka i se slupkou). Ráno vodu slijte a propláchněte semínka v cedníku.
Fenykl a jablíčko nakrájejte na jemné drobné proužky.
Jemně osolte, a promíchejte se zálivkou za jabl. octa, oleje a medu.
Posypte mandlemi či semínky a užijte se jedinečný osvěžující chuťový zážitek!
Jezte chytře, zhubněte a omládněte s Metabolic Balance!