Lahodný dezert nebo snídaně… lze použít i v přísné fázi. Mlsat můžete i zcela zdravě a metabolicky vstřícně. Doporučuji koupit takové to bílé jemné tofu – krém je potom opravdu luxusně jemný.
Ingredience na 1 porci
- 1 porce bílého jemného tofu (cca 70 – 100g)
- 1 porce zralé mango (160g)
- ½ stonku voňatky – citrónové trávy (nemusí být) – koupíte např. v Asian Food)
- ¼ vanilkového lusku
- špetka skořice
Postup
Voňatku omýt a trochu oklepat. Vanilku nakrájet a dřeň oškrábat.
Voňatku, skořici a vanilkovou dřeň a oškrábaný vanilkový lusk povařit ve 100 ml vody asi 10 minut.
Potom vývar přecedit přes čajové sítko a nechat vystydnout.
Tofu nakrájet na malé kostičky a rozmixovat je spolu s přefiltrovaným voňavým vývarem.
Mango oloupat, odpeckovat a dužinu nakrájet na malé kousky. Mango přimíchat do předchozí směsi a znovu rozmixovat.
Krém nalít do misky a nechat alespoň hodinu v chladu.
Tip
Rozpulte si porci na tofu na 2 části, z poloviny porce tofu si připravte zeleninové hl. jídlo, z druhé poloviny si můžete připravit dezert po obědě.
Můžete si dezert připravit doma, vychladit a vzít si to do kanceláře.
Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!