Lahodný dezert nebo snídaně… lze použít i v přísné fázi. Mlsat můžete i zcela zdravě a metabolicky vstřícně. Doporučuji koupit takové to bílé jemné tofu – krém je potom opravdu luxusně jemný.

Ingredience na 1 porci

  • 1 porce bílého jemného tofu (cca 70 – 100g)
  • 1 porce zralé mango (160g)
  • ½ stonku voňatky – citrónové trávy (nemusí být) – koupíte např. v Asian Food)
  • ¼ vanilkového lusku
  • špetka skořice

Postup

Voňatku omýt a trochu oklepat. Vanilku nakrájet a dřeň oškrábat.

Voňatku, skořici a vanilkovou dřeň a oškrábaný vanilkový lusk povařit ve 100 ml vody asi 10 minut.

Potom vývar přecedit přes čajové sítko a nechat vystydnout.

Tofu nakrájet na malé kostičky a rozmixovat je spolu s přefiltrovaným voňavým vývarem.

Mango oloupat, odpeckovat a dužinu nakrájet na malé kousky. Mango přimíchat do předchozí směsi a znovu rozmixovat.

Krém nalít do misky a nechat alespoň hodinu v chladu.

Tip

Rozpulte si porci na tofu na 2 části, z poloviny porce tofu si připravte zeleninové hl. jídlo, z druhé poloviny si můžete připravit dezert po obědě.

Můžete si dezert připravit doma, vychladit a vzít si to do kanceláře.

Jezte chytře s metabolic balance, zhubněte a omládněte!

lahodný mango tofu krém podle metabolic balance

Lahodný mango tofu krém podle metabolic balance