Vaří se „samo“. Vše jen během chvilky nasázíte do peokáčku a potom už jen sedíte s nohami nahoře a čekáte! Baskické kuře si můžete dát jen tak s žitným chlebem a sklenkou červeného vína, nebo od 4. fáze občas smíchat s celozrnnou rýží, která do sebe krásně nasákne chutě rozpečené zeleniny, šťávu a olivy. Insirovali jsme na www.apetitonline.cz…
Ingredience
- porce kuřecích prsíček
- mořská sůl
- 2 lžička tymiánových lístků
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky (viz. Něco navíc)
- špetka mletého chilli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené papriky, pokrájené na nudličky
- 4 šalotky, na čtvrtky
- 8 stroužků česneku, oloupaných
- 1 lžíce černých oliv
- 1 plechovka loupaných rajčat (nebo čerstvých)
- žitný chleba
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.
V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy a rajčata. Na to rozložte prsa a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou.
Podávejte horké s celozrnným žitným chlebem…
NĚCO NAVÍC
Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.
Recept jsme čerpali z webu www.apetitonline.cz, ale trochu jsme ho poupravili pro potřeby metabolic balance.
Původní recept najdete ZDE>>