Máte-li rádi různé kaše k snídani, tak určitě vyzkoušejte tuto „krupičnou příchuť“. Chia semínka lze přidat do směsi již od 3. fáze, nejen jako vhodné „zahušťovadlo“, ale i nutričně nabitou potravinu. Pokud jste v přísné fázi, chia semínka vynechte, i tak je „kašička“ výborná.

Ingredience

  • 2 lžíce chia semínek, ideálně namočených večer předem (pokud jste v přísné fázi, tak je vynechte, užijete si jich od 3. fáze)
  • porce mandelády (mandle a slunečnicová semínka přes noc namočená, cca 6 – 9 čaj. lžiček směsi)
  • 1 sladší jablko
  • 1 – 2 lžičky mleté voňavé skořice!
  • šálek mandlového mléka
  • pro případné doslazení od 4. fáze med nebo datlový sirup  (doporučuji však učit se sladit pouze ovocem)

Postup

Všechny přísady mixujte v mixéru po dobu jedné minuty. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošinku vody. Poté směs nechte minutu až dvě odstát, aby kaše pomocí chia semínek měla čas zhoustnout. Podávejte v misce jen tak, případně posypané trochou skořice a nastrouhaného jablka (nebo hrušky).

Tip pro děti

Dětem můžete kaši osladit nejlépe tak, že použijete místo jablka třeba sladší banán, který je přírodním sladidlem.

Dobrou chuť s metabolic balance přeje Bára

mandeláda

mandeláda