Hledáte nějaký epický recept? Potom tohle lahodné krevetové tacos bude pro vás to pravé! Recept mám od kamaráda z Austrálie, kterého baví jíst chutně a zároveň zdravě. Jen trochu jsem ho přizpůsobila principům Metabolic Balance a podle mého mlsného jazýčku nemá chybu. Když máte připravené tortilly předem, potom příprava jídla zabere opravdu jen pár minut. A ta mangová salsa dá celému jídlu neuvěřitelné chuťové grády. Věřte mi, že tenhle recept je o neskutečných chutích a budete ho chtít jíst znovu a znovu a znovu…
Když jsme ho připravila poprvé, byla jsem tak nadšená, že hned druhý den jsme ho připravila znovu, a další den znovu – to proto abych se ujistila, že se mi to nezdá. Na první pohled se mohou kombinace zdát velmi odvážné, cibule a mango! Ale nebojte se jich, protože přesně tak to musí být – díky tomu zažijete ten strhující koktejl chutí!
Nejprve budete potřebovat malé tortilly. Připravit si je můžete buď z žitné mouky a nebo mnohem rychlejší a i chutnější jsou tortilly z kokosové mouky (ty jsou teď moje oblíbené).
- Recept na tortilly z žitné mouky najdete zde>>. Příprava tortill z žitné mouky trvá déle, je dobré je připravit raději den předem.
- Recept na tortilly z kokosové mouky najdete zde>>. Příprava tortill z kokosové mouky je mnohem rychlejší, můžete si je připravit v rámci jídla.
Ingredience na mango salsu
- Mix zeleniny (cca 150g): 1/2 červená cibule, 1/2 avokádo, 3-4 cherry rajčata
- Mango 160g (mango by mělo být akorát tak zralé)
- Svazek zeleného koriandu
- sůl
- olivový olej
- 1/2 limetky (v přísné, hubnoucí fázi můžete místo limety použít na dokyselení i 1 – 2 lžičky jablečného octa)
- 150g krevet, sůl, sladká paprika nebo koření garam masalla
Postup přípravy salsy a krevet
Nejprve si připravíme mango salsu
- Nakrájíme nadrobno půlku červené cibule, půlku avokáda, cherry rajčata.
- Stejně ta nakrájíme nadrobno 160g zralého manga.
- Poté nakrájíme nadrobno celý svazek čerstvého koriandru.
- Osolíme, pokapeme polovinou limetky a vše v misce hezky promícháme.
Poté si připravíme krevety
- Na trošce olivového oleje orestujeme krevety, které pouze osolíme a posypeme sladkou paprikou. Místo papriky můžeme použít i jiné koření, já ráda přidávám garam masallu a nebo jen 1-2 stroužky česneku.
- Restujeme jenom krátce aby krevety nebyla „přetažené“.
Tortilly naplníme mangovou salsou a krevetami.
Tip
Tortilly můžete také naplnit luštěninami, tempehem nebo masem a nebo do nich můžete zapéct sýr.
Přeji dobrou chuť!
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.