Jednoduchá a rychlá delikatesa z hlívy ústřičné a divoké rýže s různými zeleninovými obměnami… Určitě vyzkoušejte! Jídlo je vhodné do krabičky na cesty či do práce…
Budete potřebovat na 1 porci
- 1 porce divoké rýže a hlívy ústřičné
- 1 porce zeleniny (porek nebo čekanka, červená paprika, 1 lžíce nakrájené cibule)
- 1 porce žitný knackebrot
- 50 ml zeleninový bujon
Postup
Divokou rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat.
Hlívu očistíme, nakrájíme na proužky. Zeleninu, omyjeme, očistíme. Pórek i papriku nakrájíme na jemné proužky.
Knäckebrot umeleme na mouku (p.oužít můžete mixér, tyčový mixér apod.)
Divokou rýži, osolíme, opepříme a tyčovým mixerem rozmixujeme s polovinou cibule, přidáme mouku z knacebrotu. Vzniklá hmota by měla být pevnější. Vytvarujeme malé karbanátky.
Pánev rozpálíme, vložíme pečící papír a tolárky z obou stran opečeme na pečícícm papíru.
Na druhé rozpálené pánvi opečeme houby, po 2 minutách přidáme zbylou zeleninu, také opečeme, okořeníme, podlijeme bujonem a ještě 5 minut podusíme.
Jídlo je vhodné do krabičky na cesty či do práce 🙂
Tip
Zeleninovou přílohu můžete obměňovat dle vašich preferencí a doporučených potravin ve vašem plánu… nebojte se experimentovat!
Jezte chytře, zhubněte a omládněte s programem metabolic balance!
Originální recept, včetně fotografie pochází z knihy metabolic balance© Leichter genießen.Kniha je pouze v němčině a zakoupit ji můžete přes internet např. ZDE…
© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.