Tenhle metabolicky vstřícný dezert nemá vážně chybu a navíc odpovídá principům 2. fáze programu Metabolic balance. Jak předat tento zážitek „bez ochutnání“??? Třeba takhle: Je lehký jako vánek, slaďoučký podle typu jablek, smetanově hedvábný díky kokosovému mléku, a nádherně voňavý po vanilce a skořici. Je vynikající teplý, ale i vychlazený. Vymyslela ho Irenka Honzáková, jedna z autorek knihy Metabolická kuchařka a připravovaly jsme ho na jednom z našich pravidelně pořádaných Kurzů vaření podle metabolic balance v centru Cordeus. Je vhodný jako dezert od 2. fáze, po přidání tuků, je skvělým jídlem pro malé děti, nebo svačinkou pro starší.
Budete potřebovat na 4 porce
- 4 jablka
- 4 pol. lžíce kvalitního bio kokosového mléka (může být i více)
- semínka z vanilkového lusku a skořice (dle chuti)
- agar (pro větší tuhost, ale není nezbytně nutný)
- mixér
Jak na to?
Jablíčka oloupejte, vyjměte jádřince a nakrájejte na menší kusy. Podlijte vodou, přidejte skořici a vanilku, duste do změknutí (5 – 15 minut, podle typu jablek).
Poté přidejte kvalitní kokosové mléko a rozmixujte do jemného krému.
Přelijte do misek, ozdobte lístky máty a podávejte.
Tip
Vynikající je posypat jablečný kokosový krém kvalitním kakaem (bez přídavků cukru). Dostane to nový přesah.
Jak je to s kakaem v Metabolic balance?
S kakaem pracujeme v programu Metabolic balance podobně jako s kořením, např. se skořicí. Máte-li tedy např. kvalitní kakao z nepražených kakaových bobů, nebo Holandské kakao, nemusíte se s ním bát vařit ani v přísné fázi programu Metabolic balance.
© Barbora Wolfová Balcarová – Metabolic Balance®
Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.
Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje a s mým osobním souhlasem.
Pro online média — možné je použít pouze úvodní čast textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na web www.vitalnienergie.cz s mým osobním souhlasem.