Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.
INGREDIENCE
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně strouhaného
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička koření garam masala
- 850 ml zeleninového vývaru
- 400g konzerva cizrny, scezené (nebo uvařené červené čočky)
- 2 velké mrkve, podélně rozčtvrcené a nasekané
- 100 g zelených fazolek, pokrájených
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP
V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu.
Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.
2 Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku.
Přidejte fazolky a vařte tři minuty.
Osolte, opepřet.
Podávejte s žitným chlebem.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.
TIP
Vyzkoušejte tuto polévku namísto s luštěninou např. s hlívou ústřičnou nebo shittake…
Dobrou chuť s metabolic balanbce!