Hovězí maso je skvělé se zeleninou, jako je brokolice, hrášek a pak choy či čínským zelím. Další metabolicky vstřícný recept pro bílkovinné typy, jejich úpravu látkové výměny, váhy a zdraví ♥.
INGREDIENCE
Gramáž porce podle vašeho osobního jídelního plánu metabolic balance®
- 1 porce křehké svíčkové
- 1 polévková lžíce tamari omáčky
- 1/2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 porce brokolice
- 1 porce zelených lusků mladého hrášku (nebo vyloupaného, může být i zmrazený)
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky rozemletého červeného pepře
POSTUP
Plátky hovězí svíčkové nakrájejte na nudličky a naložte do sojové omáčky, zázvoru a sezamového oleje a nechte v lednici odpočinout.
Mezitím si připravte zeleninu. Rozeberte brokolici na jednotlivé hlavičky.
Omyjte brokolici i hrášek a důkladně osušte. Neměla by tam zůstat ani kapka přebytečné vody.
Rozehřejte pořádně pánev wok a vložte plátky svíčkové. Rychle je opečte ze všech stran, poté je vyjměte a odložte na servírovací misku.
Přidejte rostlinný olej na pánev, vhoďte česnek a čerfvený pepřvi a hodit do česneku a červeného pepře. Okamžitě přidejte brokolici a restujte po dobu 2-3 minut, (brokolice musí zůstat jasně zelená, neměla by povadnout).
Odstraňte brokolici do stejné nádoby, která obsahuje hovězí maso. Na pánev přidejte hrášek a restujte 1 – 2 minuty. Poté znocu na pánev vraťte brokolici a hovězí plátky a vše restujte po dobu 1 minuty společně, aby se propojili chutě!
Podávejte jen tak, nebo se 100% žitným chlebem. V udržovací fázi můžete zařadit např. i indiánskou rýži (namísto chleba).
Dobrou chuť s metabolic balance®!